Cum sa te prezinti la interviu

Ca pentru orice alt test, atunci cand mergi la interviu dupa ce ai cautat printre multele locuri de munca trebuie sa te pregatesti din timp pentru interviu. Gandeste-te la ce ar vrea sa stie angajatorul si pregateste niste raspunsuri. Firmele vor oameni optimisti si motivati, asa incat fii sigur ca raspunsurile tale reflecta aceste calitati. Nimeni nu va vrea niciodata sa aiba in fata la interviu un om posomorat care s anu aiba incredere in el.

Chiar daca fiecare interviu e diferit, exista intrebari care apar mereu, iar un raspuns pregatit din timp te va transforma intr-o persoana increzatoare si il va impresiona pe angajator. Gaseste-ti timp sa te gandesti la cateva situatii- cand te-ai descurcat intr-o problema dificila, ti-ai depasit limitele sau ai facut ceva foarte important pentru firma la care ai lucrat inainte. E foarte greu sa te gandesti pe moment la aceste lucruri. O alta intrebare foarte frecventa e aceea referitoare la defecte. intervievatul precaut va sti cum sa transforme un raspuns negativ intr-unul pozitiv, explicand cum un defect poate deveni o calitate. Spunand ca ai probleme pentru ca dai foarte multa atentie detaliilor sau ca simti nevoia sa fii motivat reprezinta raspunsuri bune. Raspunzand la intrebari negative vorbind despre experiente trecute inseamna ca ai invatat din greseli si ai devenit mai bun. Angajatorii cauta de asemenea pe cineva care sa aiba calitatile cerute pentru job, nu pe cineva nestiutor pe care sa-l pregateasca ei.

Cerceteaza compania care are scoase locuri de munca in piata muncii, cu atentie pentru ca "Ce stii despre noi?" este o alta intrebare frecventa, iar nimic nu este un raspuns acceptat. Cauta pe site-ul companiei, intreaba, citeste presa. Gandeste-te la ce nevoi are firma si pregateste-te astfel incat sa te incadrezi in standardele cerute. Anuntul referitor la job iti ofera de asemenea indicii despre acest lucru. Retine: cu cat esti mai pregatit, cu atat esti mai increzator!

Comentarii