Cele mai bune metode sa scapi de stick-ul USB atunci cand ai de facut un tranfer de date

De cand au aparut pe piata, stick-urile USB au devenit foarte populare pentru ca sunt versatile, ieftine, portabile, au capacitati de stocare mari, viteze de transfer ale datelor mari, modalitati de securitate avansata. Totusi, ele se pot infecta si pot infecta la randul lor calculatoare, pot planta virusi care fura date sensibile din alte calculatoare sau se pot strica. Ca sa nu mai aveti nevoie de stick-uri pentru transfer de date, puteti sa apelati la o serie de alternative viabile, care nu permit infectarea dvs. si a celui unde urma sa puneti stick-ul USB. Prima dintre ele este serviciul de mailing criptat Hushmail, care se lauda ca poate asigura transferul de date criptate care nu se pot intercepta.

Trebuie sa scoateti din buzunar in jur de 30 de dolari pe an, insa anonimitatea transmiterii de date e garantata. Criptarea este militara, accesul se face doar online, nu se instaleaza aplicatii in calculatoare. La primirea e-mail-ului, destinatarul va vea la idemana parola criptata trimisa de expeditor si va putea citi linistit informatiile din acesta. Continutul poate fi criptat si prin intrebari de securitate daca destinatarul nu are Hushmail. O varianta si gratuita, si platita cu 10 dolari pe luna e Lockbin, care ofera la varianta cu bani posibilitatea folosirii contului de catre doi utilizatori. Fisierele trimise trebuie sa fie de maxim 100 MB, criptarea e de 256 biti, insa trebuie instalata aplicatia. Si cardul microSD este foarte bun pentru stocare si transfer sigur de date, laptoruile moderne avand integrate cititoare de card. Desi transferul e mai lent, datele sunt mult mai sigure pe el decat pe un flash stick, mult mai vulnerabil la defecte fizice si de hardware. Pentru documente mai micute exista Bluetooth insa siguranta trimiterii lor si aria de acoperire sunt proaste pentru ca vorbim de tehnologie veche.

Foarte bun pentru anonimitate la trimitere si primire de e-mail-uri e si site-ul HydeMyAss, care e un VPN, care are grija sa nu ai numele si adresa de e-mail la vedere. Tot ce trebuie sa faceti este sa scoateti de pe net clientul pentru e-mail, stabiliti locatia unde vreti sa fie amplasat IP-ul si puteti sa trimiteti cate e-mail-uri doriti. Pretul este de 10 dolari pe luna.

Comentarii