Vrei sa ai o vacanta de vis si sa cheltuiesti cat mai putin?

Se munceste, se traieste, se munceste si iar se traieste. Orice angajat viseaza tot timpul anului la vacanta perfecta alaturi de familie si cu cat mai putini bani scosi din buzunare. In functie de cat dai pe benzina si cat costa transportul pana acolo, dar si cat costa hotelul, cele mai importante destinatii turistice pot sa fie catalogate si apreciate ca fiind ieftine si care chiar merita vizitate.

Iata cateva exemple foarte bine de tinut minte:

Algeria este printre cele mai ieftine destinatii de vacanta, avand pretul la cazare de 186 de dolari de persoana si benzina foarte ieftina-locul sase in lume. Aici se poate face plaja, safari, se viziteaza numeroase atractii turistice si se poate profita si de vremea si peisajul extraordinar care imbie la plimbari lungi. Un pic mai ieftin si din punct de vedere al transportului si din cel al cazarii, doar 95 de dolari este Pakistanul, care se lauda cu preturi mai mici la aproape orice fata de cele practicate din America. Aici se pot vizita muzee, celebra moschee Shah Faisal din Islamabad, dar si capitala Lahore si muntii fascinanti Karakoram.

Dupa Pakistan urmeaza in topul celor mai ieftine destinatii turistice unde merita sa mergi India, cu zboruri si mai ieftine catre destinatie si preturi la cazare de 93 dolari, costurile bunurilor si serviciilor fiind mici, ca in Pakistan. In India nu prea e rentabila plimbarea cu masina, pentru ca benzina e un pic mai scumpa ca in alte parti. Odata ajuns in India nu ai cum sa ratezi Bombay, New Delhi, pesterile, plimbarile cu camilele, safari, si desigur Taj Mahal-ul. Daca vreti preturi si mai mici, mergeti in Gambia, o tara superba de langa Senegal. Desi nu e prea mare, Gambia are preturi bune si mici la bunuri si servicii si transportul cu avionul pana acolo e destul de ieftin. Gambia e renumita pentru piscina cu crocodili Kachikally, Bakau, dar si pentru celebra piata din Serekunda sau African Living Arts Center. La fel de interesanta de explorata si ieftina ca destinatie e si Indonezia, cu preturi de cazare la hotel de putin peste 93 dolari pe noapte, costurile bunuri si servicii fiind cu 60 de procente mai mici ca in America. Benzina e si ea ieftina, se pot vizita enorm de multe lucruri, plaje, munti, insule, se pot zari urangutani, iar pentru un pic de liniste spirituala se poate merge la templul Borobudur, cel mai mare templu budist din lume.

Desi se confrunta cu probleme mari de securitate din cauza terorismului, Iranul este cea mai ieftina destinatie turistica din lume, biletele de avion se vand la preturile din 2012, benzina la cumparare este ieftina, preturile bunuri si servicii sunt si ele extrem de mici. Aici, pe langa vizita la muntele cel mai mare si mai renumit din zona poti sa dai o tura prin Teheran, Persepolis, sa faci shopping in Tabriz Bazaar si neaparat sa ajungi si pe la Palatul Golestan.

Comentarii