Produse pentru bebelusi must-have in primul an de viata

Avem atat de multe produse pentru bebelusi pe piata incat nici nu stim ce sa cumparam mai intai. Exista insa anumite articole care sunt esentiale in primele lor 12 luni de viata.

Hainute pentru bebelusi
Hainutele pentru bebelusi sunt de obicei grupate dupa numarul de luni ale celor mici, de la nou-nascuti, 3 luni, 6 luni pana la un an. Totusi, unii bebelusi nu apuca sa poarte hainele de nou-nascuti, ci direct pe cele de 3 luni. Acest aspect este insa greu de prevazut, asa ca asigura-te ca ai si marimi mai mari la indemana. In plus, bebelusii cresc foarte repede, asa ca trebuie sa cumperi intotdeauna hainute cu o marime mai mare in avans. Pentru tinutele de zi cu zi, trebuie sa ai in vedere confortul celui mic, deci cauta produse de imbracaminte moi, care sa ii dea libertate de miscare si care sa reziste la numeroase spalari. Daca este posibil, foloseste un detergent organic, pentru a evita iritatia pielii.

Scutece pentru bebelusi
Fie ca utilizezi scutece din material textil sau de unica folosinta, bebelusul tau va avea nevoie de pana la 10-12 scutece pe zi, asa ca fa-ti rezerve! Nu trebuie sa achizitionezi o masuta speciala pentru schimbat bebelusul, dar iti va fi mai usor daca alegi un loc anume pentru schimbatul scutecelor. Unii parinti folosesc saltelute pentru schimbat bebelusii care sunt mai usor de transportat sau pur si simplu un prospel curat asezat pe pat.

Scaune auto pentru bebelusi
Din 2015, Codul Rutier din Romania a fost aliniat la legislatia europeana, iar copii care au pana intr-un metru si 35 de centimentri inaltime nu mai pot fi transportati cu masina decat daca sunt asezati pe scaune sau perne speciale. Asigura-te ca produsul pe care il cumperi respecta toate reglemantarile legale si este potrivit pentru varsta si dimensiunea celui mic. Chiar daca preturile pot fi destul de ridicate si amenda este mare: 400 lei. In orice caz, un scaun auto este mandatoriu pentru siguranta bebelusui tau. Este recomandat sa il cumperi inainte de nastere, pentru a-l transporta pe cel mic cu masina de la spital in mod legal.

Produse pentru masa bebelusilor
Cand bebelusul va fi pregatit pentru mancare solida, undeva intre patru si sase luni, vei avea nevoie de cateva produse suplimentare. Scaunele de masa pentru copii trebuie sa aiba un sezut confortabil si sa fie prevazute cu un hamprins in cel putin trei puncte, pentru o siguranta sporita a celui mic. Un element care va va faceviata mai usoara sunt rotile, folositoare in special daca scaunul pentru masa trebuie mutat dintr-o camera in alta sau chiar doar prin bucatarie.

Alte produse foarte utile sunt castronasele si farfuriile care se lipesc de tavita. In felul acesta, evitati ca mancarea sa fie aruncata pe podea si sa pierdeti timp dand cu mopul dupa fiecare masa.

Comentarii