Moduri in care poti sa duci la capat sarcinile zilnice potrivit stiintei

Motivarea. Sunt si zile cand oricat de mult ai vrea sa te dai imediat jos din pat ceva te indeamna sa mai lenevesti. Nu-ti poti gasi motivarea, nu poti sa fii activ din prima, asa ca s-ar putea sa risti sa-ti pierzi si locul de munca. Cercetatorii de la Universitatea din Illinois au gasit cea mai buna metoda de a te motiva.

Ei au facut doua serii de teste unde au rugat jumatate dintre participanti sa scrie lucruri incurajatoare pe niste foi la persoana intai. De exemplu, „Pot sa fac asta”. Cealalta jumatate dintre participanti a fost pusa sa scrie tot despre ei insa la persoana a doua. Prima grupa a fost pusa dupa test sa rezolve niste anagrame, la fel s-a intamplat pentru urmatoarele saptamani. Cei care au scris incurajari pentru ei la persoana a doua au avut rezultate mai bune la teste. Ideea este ca atunci cand incerci sa te incurajezi sa vorbesti ca si cum nu ai fi acolo, la persoana a doua. Strangerea de mana. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Manchester, exista 12 factori cheie pentru un strans de mana perfect in semn de salut-sunt incluse temperatura mainii si contactul vizual in timpul strangerii mainii partenerului. Pentru strangerea de mana perfecta, palma trebuie sa fie uscata si rece, mana stanga e folosita pentru salut, se strange cealalta mana foarte ferm, dar nu prea puternic.

Apoi se balanseaza in sus si in jos usor de trei ori, nu mai mult de trei secunde. In timpul balansului, contactul vizual se mentine, se zambeste natural, si se rosteste „incantat de cunostinta” sau „salut!”.

Comentarii