Implantul dentar, solutia unui zambet perfect

Implantul dentar – informatii si recomandari 

Totul despre implantul dentar: de sa alegi, care sunt etapele pe care sa le parcurgi si care sunt avantajele implanturilor de dinti. 

In zilele noastre stomatologia s­a dezvoltat foarte mult. Pe langa probleme strict medicale, exista si o latura estetica care a prins radacini foarte adanci in randul romanilor. In fiecare clinica de stomatologie se imbina problemele medicale cu cele estetice, scopul fiind acela de a obtine o dantura sanatoasa si perfecta.

Metodele prin care putem obtine o dantura perfecta difera de la pacient la pacient. La unii pacienti este suficient aplicarea unui apart dentar, la altii procesul presupune mai multe etape, insa rezultatele sunt uimitoare. Cei mai multi dintre noi se confrunta cu lipsa dintilor, goluri ce aduc dupa sine, atat probleme inestetice, dar si de sanatate. Dintii din vecinatatea acestor goluri se deformeaza in timp si pot chiar sa se strice. Golurile din dantura pot fi remediate prin punte dentara sau implant dentar. Implantul este o radacina artificiala care se fixeaza in osul gingiei pentru a sustine un dinte artificial. Mai exact, este un surub confectionat din anumite materiale suprortate de corpul uman, cum ar fi titan, zirconiu sau ceramica. Marele avantaj implantului de dinti consta in faptul ca acesta nu va afecteaza dintii din vecinatate, asa cum se intampla in cazul puntii dentare.

Implantarea unei radacini false presupune mai multe etape. Pentru inceput sunt necesare cateva analize si radiografii prin care medicul stomatolog isi da seama de conditiile aplicarii unui implant. Urmeaza cea mai importanta etapa, si anume cea chirurgicala, prin care se insereaza surubul in gingia pacientului. Aceasta etapa se desfasoara sub anestezie locala. Dupa vindecarea cicatricii, se trece la etapa de restaurare dentara, ce presupune fixarea unei coroane dentare sau a unei proteze, mascandu­se astfel, lipsa dintilor naturali.

Ca si dintii naturali, implanturile dentare trebuie urmarite periodic de catre medicul stomatolog si presupun o igiena bucalo­dentara atenta. Numai asa puteti sa va bucurati de un implant dentar pe termen lung si un zambet perfect o viata intreaga!

Comentarii