Cum alegi si cum intretii salteaua de pat?

Modul in care te trezesti dimineata poate sa decida tonul intregii zile. De regula, un somn odihnitor reuseste sa iti ofere energia de care ai nevoie, in timp ce un somn agitat poate sa genereze o multime de probleme. Un somn pe o saltea de proasta calitate poate sa duca la irascibilitate, oboseala si chiar dureri de spate. Evident, la calitatea somnului contribuie mult mai multi factori, insa salteaua este fara doar si poate principalul element care decide cat de bine dormim.

Cum alegem cea mai buna saltea de pat?

Pentru a ne asigura ca salteaua de pat este de cea mai buna calitate, aceasta trebuie sa indeplineasca mai multe criterii esentiale. In primul rand, trebuie sa asigure o pozitie cat mai buna a corpului si sa sustina corect coloana vertebrala, pentru a oferi o aliniere armonioasa a corpului. Salteaua nu trebuie sa fie nici foarte tare, nici foarte moale. Daca este prea tare impiedica gasirea unei pozitii confortabile si corecte a corpului, in timp ce daca este foarte moale, nu ofera sustinerea necesara in punctele de presiune cum ar fi calcaiele, fesele, capul si umerii. Nu exista salteaua ideala, universala, insa exista salteaua ideala pentru fiecare persoana in parte, deoarece fiecare gaseste diferit starea de confort. De regula insa, cele mai bune saltele sunt cele cu o fermitate medie spre ridicata. Este indicat sa discuti cu medicul specialist, in cazul in care ai probleme cu spatele si vrei sa achizitionezi o saltea noua, deoarece acesta iti va putea da mai multe sfaturi despre modul in care trebuie sa faci achizitia. La alegerea saltelei conteaza foarte mult si calitatea captuselii, materialul, grosimea acestuia, cusaturile si straturile din care este construita. O saltea de buna calitate trebuie sa isi pastreze proprietatile pentru o perioada lunga de timp, mai ales daca este ingrijita. Evident, dupa 8-10 ani, aceasta trebuie sa fie schimbata. Este bine sa te asiguri ca magazinul de unde achizitionezi salteaua iti ofera garantie si posibilitatea de retur. Poti achizitionea o saltea de calitate de pe www.expert-saltele.ro, spre exemplu, deoarece are capacitatea sa iti ofere preturi mici, suport de buna calitate si evident, saltele de buna calitate.

Cum se intretine salteaua de pat? Chiar daca salteaua este foarte rezistenta, aceasta trebuie sa fie schimbata o data la cel mult 10 ani. Acest lucru este rezultatul schimbarii caracteristicilor corpului si evident, schimbarii caracteristicilor saltelei. In timp, se acumuleaza o multime de praf si de germeni in saltea, care nu sunt deloc benefici pentru corp. O saltea murdara poate sa mareasca destul de mult riscul de imbolnavire. Daca vrei sa te bucuri de o saltea de buna calitate pe termen lung, atunci este indicat sa folosesti tot timpul o husa elastica, cu rolul de a o proteja de murdarie si transpiratie. De asemenea, este indicat sa aspiri salteaua cat se poate de des, pentru a elimina praful acumulat de saltea. Un alt lucru pe care il poti face pentru o ingrijire maxima este sa intorci salteaua de pe o parte pe alta si de la cap la picioare. In felul acesta, fibrele vor imparti tensiunile pe care trebuie sa le suporte. Ori de cate ori ai ocazia, este bine sa aerisesti salteaua si sa cureti orice pata, imediat dupa ce s-a produs. Ingrijirea saltelei poate ajuta foarte mult somnul si te poate face sa fii odihnit si plin de viata tot timpul.

Comentarii