Scoarta de copac, mai buna decat multe medicamente sintetice

Natura ne-a oferit intotdeauna cele mai bune remedii ale celor mai diverse afectiuni. De multe ori, oamenii au neglijat ani la randul resurse din natura pe care le puteau folosi mai usor pentru a scapa de boli si au ajuns pana la urma tot la ele. Cea mai la indemana metoda de tratament naturist este utilizarea scoartei copacilor. Copaci sunt in lume imens de multi, fiecare cu proprietatile lor si aria de aplicabilitate a substantelor obtinute din diferite parti ale lor.

Cel mai simplu de folosit este scoarta lor. Scoarta de mesteacan detoxifiaza organismul si e foarte buna pentru reumatism, dar si pentru tratarea infectiilor urinare, complicatiilor care apar de la acestea, fiind un bun diuretic si antiseptic. Tot reumatismul poate fi tratat cu scoarta de ulm, cea care trateaza eficient eczemele, durerile, inflamatiile, fiind un puternic antioxidant si detoxifiant. Pentru varice si hemoroizi se foloseste de secole scoarta de castan salbatic, sub forma de tinctura. Scoarta de salcie e utila atunci cand ne doare capul tare, cand avem febra, dureri reumatice, fiind un excelent antiinflamator si analgezic. Salcia subtiaza si sangele si previne declansarea atacurilor cerebrale si accidentelor vasculare.

Femeile pot folosi tinctura de scoarta de salcie ca sa scape de durerile asociate ciclului menstrual. Scoarta de crusin e foarte des utilizata pentru tratarea constipatiei si obezitatii. Bauta seara, inainte de culcare, cald, sub forma de decoct, scoarta de crusin poate face minuni a doua zi dimineata si poate goli intestinele, eliminand si grasimea in exces.

Comentarii