Societatea in care traim asa cum apare la televizor

Ma intreb uneori de ce unii oameni sunt meniti sa fie bogati si altii saraci. Si cand vad pe strazi oameni care din cauza saraciei sunt aruncati practic la gunoi, compatimesc aceasta societate. Am vazut un om fara casa, sarac, obligat sa doarma pe banci in parcuri sau in gara pentru ca societatea nu i-a oferit nici o sansa, o casa sau un adapost unde sa se odihneasca.

Traieste din mila oamenilor, care ii mai dau cate bani sau ii mai dau cate ceva de mancare. Sunt femei care isi vand trupul la colt de strada din cauza ca provin din familii sarace si nu au avut cum sa isi formeze o educatie. Am vazut femei care sunt aruncate la cosul de gunoi de barbati din cauza vreunui defect fizic sau mental. Si la televizor apar tot mai multe cazuri cu persoane care se sinucid din cauza stresului cotidian, a lipsei de bani sau a problemelor din familie. Stirile ne prezinta de cele mai multe ori crime, jafuri, furturi, violuri si toate stiri pe unii ii ingrozesc si ii determina sa fie mai buni si mai prudenti, pe altii ii determina sa faca aceste lucruri pentru ca cred ca ies in evidenta fiind un model negativ pentru societate. Stau si ma gandesc daca lumea in care traim este ideala... Nu are cum sa fie... Nimic nu e perfect. Lumea este impartita in oameni buni si in oameni rai, in oameni fericiti sau in oameni cu necazuri.

Am putea oare schimba ceva in societatea in care traim ? Am ajuns la concluzia ca totul depinde de fiecare din noi, daca fiecare si-ar da silinta sa contribuie cu ceva la progresul societatii si daca fiecare ar gasi in sufletul sau dorinta de a deveni mai bun, probabil ca lumea in care traim cu totii ar deveni si ea mai buna.

Comentarii