Frozen

Un film animatie minunat este Frozen (regatul inghetat). Este un film de senzatie, o animatie amuzanta dar si dramatica in acelasi timp, cu efecte speciale. Regele si regina au doua fete, Elsa si Anna care se joaca impreuna de mici. Elsa este inzestrata cu puterni supranaturale, poate crea oameni de zapada si poate transforma ceea ce atinge in gheata.

In timpul jocului, o atinge din greseala pe Anna cu o vraja si din acest motiv parintii se sperie si ii spun sa poarte manusi tot timpul si sa stea inchisa in camera ei. Anna nu intelege motivul pentru care sora ei nu mai doreste sa vorbeasca cu ea si nu mai iese din camera . In ziua incoronarii reginei, Elsa iese din camera si iar Anna se indragosteste si ii cere incuviintarea Elsei, dar aceasta se sperie si pierde manusile. In acest moment totul in jur ingheata, desi este vara tot regatul este acoperit de zapada. Elsa a fugit in munti unde si-a construit un palat de gheata, a creat un om de zapada care vorbeste, Olaf. Anna pleaca in cautarea ei si face echipa cu Kristoff, un alpinist indraznet care este dispus sa o ajute sa o gaseasca pe Elsa. Elsa nu vrea sa se intoarca la palat si spune ca este neputincioasa in privinta opririi iernii. Toti sunt ingroziti si o considera un monstru pe Elsa, dar in timp isi vor da seama ca atunci cand Elsa descopera dragostea pentru sora ei si pentru cei din jur, va reusi sa ridice blestemul si va readuce vara.

Totul prinde viata in jurul ei si poate anima totul in jur, poate crea o sanie de alpinist pe Kristoff, poate crea patine, poate face o multime de lucruri minunate pentru care cei din jur o vor adora. O noua poveste cu final fericit, asa cum se intampla in lumea filmelor si cartilor pentru copii.

Comentarii