Curatenia impecabila din toaleta, un must have in orice baie din benzinariile filipineze

Nici in cele mai urate cosmaruri nu iti doresti sa ajungi sa fii nevoit sa mergi la o toaleta publica din Romania pentru o „urgenta”. Ce gasesti acolo te va face sa uiti ca mai ai nevoie sa iti satisfaci nevoile fiziologice. Mizerie crunta, dovezi „colorate” ale indiferentei celor dinaintea ta, microbi si riscul de a te trezi cu boli grave, acestea sunt doar cateva riscuri pe care trebuie sa ti le asumi daca nu ai incotro si trebuie sa mergi la baie.

In Filipine insa, intr-o banala benzinarie, lucrurile sunt cu totul diferite. Desi ar trebui sa gasim aceeasi mizerie ca in orice toaleta comuna, filipinezii ne dau o lectie foarte dura. Intr-o provincie filipineza, intr-o benzinarie obisnuita exista cea mai curata toaleta din lume, probabil. Vizitata anual de turisti, nu neaparat pentru a merge la baie, toaleta foarte curata are picturi expuse pe pereti, carti pe rafturi, mobila din lemn si decoratiuni cu mult gust, care ii dau o nota aparte. Pisioarul e inconjurat de carti si decoratiuni, vasul de toaleta are intr-o parte o colectie de scoici care pot fi admirate in timp ce mai citesti cateva randuri din carte si iti faci nevoile, barcutele si ambarcatiunile cu panze insotindu-te pana la iesirea din toaleta. Filipinezii au un simt al raspunderii si o competitivitate foarte mare, asa ca nu numai toaleta din acea benzinarie e curata, ci si restul din respectiva regiune. Proprietarii s-au gandit sa atraga turisti prin curatenie si sa scoata bani din orice pot, inclusiv din… toalete.

Alaturi de toaleta de cinci stele, benzinaria respectiva mai are si o camera speciala, unde pot intra si sta lejer 20 de persoane, avand la dispozitie proiector, internet fara fir, cafenea si biblioteca. Iata, asadar, ca turismul poate fi facut cu cap si in zone in care nici nu te-ai fi gandit ca se poate face asa ceva.

Comentarii