Cel mai sigur si mai puternic taxi din lume e in Sankt Petersburg

Taxi, du-ma unde vrei. Cam asa am canta soferilor nu prea fericiti care trebuie sa ne suporte pana la destinatie. In principiu, un taxi trebuie sa fie sigur, sa te duca rapid la destinatie si sa te coste cat mai putin. Cum siguranta e pe primul loc si accidentele nu intarzie sa apara, rusii s-au gandit ca nu ar strica ca un taxi sa fie sigur, in primul rand, apoi sa fie si rapid, in al doilea rand, si sa nu fii niciodata in primejdia de a fi tinta unui atentat.

Si pentru ca Rusia tot timpul a impresionat lumea cu excentricitatile „fiilor” sai, un rus mai indraznet, cu multa ambitie, a luat un autovehicul militar de recunoastere, amfibie, care merge si prin apa si l-a transformat frumusel in cel mai sigur taxi din lume la ora actuala. Masina blindata, tanc, ce-o fi el, ca nu se stie sigur la prima vedere, poate umbla in voie pe strazile orasului rusesc Sankt Petersburg pentru ca proprietarul a trecut peste toate obstacolele si a obtinut licenta de transport pentru persoane. Spre deosebire de un taxi normal, taxiul blindat are mitraliera-turela, dar nu e functionala, e rosu ca racul si te inspaimanta cand il vezi umbland „relaxat” pe strada-te intrebi imediat daca e razboi sau e vreun exercitiu militar, nici gand sa te urci in tacul-taxi. Modelul blindat original, produs intre 1963-1989, avea si doua mitraliere de mare putere, letale, fiind printre cele mai bune de la ora aceea. Inainte de a iesi cu el pe strada, proprietarul taxiului-tanc a trebuit sa il vopseasca in rosu si sa strice camuflajul, pentru ca nu i s-a permis sa umble colorat ca de razboi prin oras.

Totusi, exista si limitari legate de intrarea sa pe strazi cu probleme, din cauza greutatii si marimii exagerate. Daca cineva isi doreste sa treaca Neva noaptea sau ziua, o poate face lejer, pentru ca taxiul trece lejer apa, prin apa, fara probleme. Desi cam scumpa, 85 de euro, calatoria cu taxiul-tanc merita incercata macar o data-n viata…

Comentarii