Supraveghere video sau sistem de alarmă?

Siguranța casei și a bunurilor nu este un lucru de neglijat mai ales datorită vremurilor în care trăim. În ziua de astăzi există nenumărate sisteme de protecție a locuinței sau proprietății, în care putem avea încredere cât timp suntem plecați, pentru scurt timp la job, în oraș sau pentru perioade mai lungi când ne hotărâm sa plecăm în vacanță.

Întrebarea „Supraveghere video sau sistem de alarmă?” cred că și-o pun tot mai mulți dintre cei care doresc achiziționarea unui produs care să le ofere siguranță; se pot găsi multe soluţii de securitate la acest link.

În rândurile ce vor urma vă voi prezenta atât avantajele supravegherii video, cât și a sistemelor de alarmă.

Supravegherea video prin internet este una dintre mijloacele de siguranță în care puteți vedea în permanență sistemele fără a fi nevoit să fiți în aceiași locație, fără a avea acces la calculator sau fără a avea nevoie de o linie specială de internet. Acest sistem îndeplinește cele mai exigente dorințe și puteți vedea tot ce se întâmplă în timp real (imagini de înaltă calitate), chiar de pe telefonul dumneavoastră mobil.

Un alt mod de securitate îl reprezintă sistemul de supraveghere video prin internet. Un kit supraveghere video poate avea 2,4,8,16 camere care sunt cu vedere și pe timp de noapte, putând fi urmărite și de pe telefonul mobil. În afară de diferența de camere, orice kit mai conţine următoarele:

- 1 DVR SCV- 4000
- 4 Alimentatoare 12V/1A
- 9 Conectori BNC
- 100 de metri cablu coaxial

O altă performanță tehnologică o reprezintă camera cu supraveghere video IP sau wireless. Sunt camere profesionale, de interior cât și de exterior, care transmit în timp real imaginile captate pe internet. Ele pot fi stocate online în Cloud, pe servere, în fișire sau pe carduri SD. De regulă aceste gadgeturi au și dispozitiv de redare a sunetului, funcție Pan Tilt, ce permite modificarea unghiului din care se efectuează filmarea, funcție numită night vision. Pentru orice sistem de supraveghere video vei opta, acesta se va ridica la standardele cele mai ridicate, atât calitativ cât și de siguranță. Trecând de la sistemele de supraveghere video la sistemele de alarmă este bine de știut ca există și sistem de alarma ieftin pentru orice buzunar. Unul dintre acestea este sistemul de alarma wireless (gsm). Aceste sisteme de alarmare la efractie și incendiu s-au impus pe piața din Romania prin preț ieftin și calitate similară cu sistemele de alarmă antiefracție și antiincendiu profesionale. Aceste sisteme de alarmă wireless la efractie și incendiu sunt alcătuite din centrale de alarmă la efracție cu apelator telefonic și comunicator gsm inclus, detectori de mișcare wireless, detectori de fum wireless, contacte magnetice radio, sirene wireless. Astfel de sisteme de alarmă sunt ușor de instalat și de utilizat și sunt recomandate clienților care doresc calitate la un pret mic.

Un alt sistem ieftin și bun este destinat proprietarilor de apartamente și garsoniere. Se numește sistem de alarma pentru apartamente și este destinat apartamentelor situate la etaje superioare, dar sistemul se referă la orice altă locație în care se dorește doar supravegherea unei singure căi de acces. Pentru protejarea mai multor căi de acces se pot monta detectori suplimentari.

În timp ce sistemele de supraveghere video îţi oferă imagini și sunet în timp real pe care le poți vizualiza chiar de pe telefonul mobil oriunde ai fi, sistemele de alarmă îti oferă în plus la un preț mic siguranță antiefracție și incendiu. Concluzia acestui articol este că cele două sisteme merg mână în mână oferindu-vă o dublă protecție și siguranță. Răspunzând la întrebarea „Supraveghere video sau sistem de alarma ieftin?”, ambele soluții sunt foarte importante când ne hotărâm să luam măsuri asupra sigurantei noastre.

Comentarii