Materiale dezgustatoare folosite pentru inventii grozave

Mancarea high-tech a viitorului. In 2012, populatia globala a ajuns la vreo 7 miliarde. In 2024, ajungem la 8 miliarde, in 2050, 9 miliarde vom fi. Oamenii multi de hranit vor deveni o problema reala si foarte grava asa ca surse alternative de hrana trebuie gasite rapid. O sursa de hrana moderna sunt insectele. Sunt hranitoare, au substante nutritive din abundenta si se gasesc peste tot in jurul nostru. O parte din locuitorii din Asia si Africa au ajuns sa manance chiar si gandaci, care sunt din abundenta pe acolo.

Ca sa mai diminueze placerea nebuna a oamenilor de a manca altceva decat gandaci, o mana de cercetatori a luat gandacii, i-a dat prin faina, a adaugat alte ingrediente si i-a trecut printr-o imprimanta 3D, rezultand forme comestibile. Asa mancarea arata mai frumos, nu mananci gandaci si ti-e si pofta, esti curios sa incerci ceva nou, care arata asa de bine. Preputul bun la toate. In istoria umanitatii, preputul (acea pielicica asemanatoare himenului feminin care protejeaza glandele sexuale barbatesti sa isi piarda sensibilitatea si excitabilitatea pana la primul contact sexual, impiedica decalotarea completa a organului sexual masculin) si intrebarea daca sa-l lasi in pace sau sa-l tai a adus controverse nesfarsite. Romanii adorau preputul si condamnau la moarte pe toti cei care il taiau. Grecii erau si ei fanii lui si chiar il ascundeau in timpul olimpiadelor pentru ca vederea varfului penisului era considerata o ofensa. De multe ori e oprit si folosit pentru beneficiile lui asupra bebelusilor. Ei folosesc preputul de la copilasi pentru a cultiva in laboratori piele pentru grefe – celulele din preput nu sunt respinse de corpul pacientilor care primesc grefe. Si tot preputul e folosit in cremele anti-imbatranire sau in medicamente, stimuland producerea de colagen, elastina si acid hialuronic. Vaccin din fetusi avortati.

In anii 1960, doua femei, una din Anglia, alta din Suedia, au decis sa faca avort. Era o veste care a schimbat istoria. Cateva celule din fetusii avortati au fost folosite pentru a face un vaccin anti rubeola, poliomelita, rabia, varsat de vant, hepatita A si multe alte boli. Si dupa 40 de ani, setul de celule prelevate de la fetusii avortati inca mai sunt folosite pentru dezvoltare de medicamente. Sa faci vaccinuri din virusi e greu pentru ca ei traiesc in celule. Celulele fetusilor sunt nemuritoare spre deosebire de cele adulte, care s-au replica de pana la 50 de ori si si-au pierdut din valoarea genetica, si se pot replica de milioane de ori. De asemenea, sunt sterile, fiind un material ideal pentru cercetare.

Comentarii