Anvelope vechi sau uzate? Care sunt mai periculoase si cand trebuie schimbate?

Soferii aleg sa-si inlocuiasca anvelopele in functie de adancimea profilului, insa uita si de compusii care compun cauciucul, care si ei se deterioreaza pe masura ce trece timpul si transforma un cauciuc nou intr-un vechi si periculos. Vechimea unei anvelope nu este neaparat o problema daca intr-un an ai doar 25.000 de kilometri parcursi – problema reala e ca se uzeaza profilul. Daca conduci mai putina atunci vechimea poate fi un inamic al sigurantei la volan.

Vechimea unei anvelope se masoara in numarul si gradul de adancime al crapaturilor observate la exterior si interior. Marii producatori de anvelope recomanda inlocuirea lor la 6 ani de la data la care au fost produse, indiferent cati kilometri au fost parcursi cu ele sau cat de uzate sunt. Alti producatori sunt mai optimisti si spun ca durata de viata a unei anvelope e de 10 ani, dar doar daca o verifici serios la 5 ani. Anvelopa se uzeaza de la caldura – imbatraneste cauciucul, de la depozitare-se si invecheste-, modul de folosire, cum e exploatata. O alta mare problema este reprezentata de anvelopele second-hand. Intr-adevar, anvelopele sunt scumpe, nimic de zis, trebui montate, echilibrate, costurile sunt mari, ce mai.

Asa ca iti spui ca mai bine anvelope second-hand, ca sunt mai ieftine si poate mai bune. Grija mare insa pentru ca si o anvelope de unde an sau doi e periculoasa si nu stii niciodata cum a fost folosita si pe ce fel de masina. In garda trebuie sa fii si la cumpararea de anvelope noi. Poti sa te trezesti ca ai dat bani pe o anvelopa asa de noua incat anul de fabricare e inainte de nasterea copilului tau! Durata de viata va fi, evident, mai scurta, iar garantia data de producator ar putea fi si ea expirata de ani buni. Invata sa renunti chiar si la roata de rezerva daca e veche, desi arata impecabil. Nu faci decat sa-ti risti viata ta si a familiei. In concluzie, daca ai cauciuri uzate si invechite si constati acest lucru la orice revizie schimba-le rapid si asigura astfel o manevrabilitate si o franare ca la carte pentru masina ta.

In online, anvelopejantealiaj.ro, magazin online specializat in comercializarea de jante si anvelope pentru orice tip de autovehicul, de iarna, vara, all-season, comerciale, de la marci importante de pe piata de profil, are cea mai variata si mai buna oferte de anvelope noi, oferind asistenta completa in alegerea lor. Consulta oferta online si decide care set de anvelope se potriveste masinii tale!

Comentarii