Produse si echipamente care transforma viitorul intr-unul mai simplu

In 2014, deja putem sa afirmam fara sa ne pripim ca tehnologia ne ajuta in aproape orice si cu niste costuri destul de mici. Face parte din viata noastra, e prietena noastra, chiar confidenta noastra, ne informeaza, ne ajuta sa ne rezolvam orice probleme. Dar nu credeti ca am putea rezolva situatii complicate cu echipamente mai rudimentare si mult mai simple? Raspunsul e pozitiv. Putem face lucruri uimitoare si utile cu niste tehnologii foarte simple sau cu obiecte rudimentare, care le avem in jurul nostru si nu ne costa mai nimic.

Ce ar fi daca am putea vedea exact ce potential caloric au meniurile delicioase consumate la un restaurant sau fast-food, exact cum vedem pe pachetele de biscuiti, de exemplu. Asa ceva se poate cu „SCiO”, un gadget care il poti folosi sa vezi cate calorii are pulpita de pui crocanta si piureul cu mirodenii pe care-l servesti dar si chimicalele care sunt adaugate fara ca tu sa stii. Sa ne ducem putin prin lumea sportului. Ce ar fi daca sportivii, si mai ales antrenorii, ar sti instant daca au capatat o contuzie urata care le poate afecta sanatatea si starea fizica generala. Si acest lucru e posibil cu ajutorul „Mamori”, o proteza care te atentioneaza daca orice contuzie poate sau nu duce la probleme la nivelul creierului. Ajungem si la gratarel, acolo unde ne place la toti sa stam si toata viata. Fumul si aprinderea greoaie si foarte dificiala a focului pot fi rezolvate cu un cuptor care foloseste energia solara pentru a aprinde focul, din tabla combinata cu un tip special de lemn si niste argila. Dupa ce mananci, trebuie sa bei niste apa, nu? In multe zone de pe glob apa este infestata si nu poate fi consumata. Cineva s-a gandit si la oamenii astia si a inventat filtrul de apa portabil care da sansa tuturor sa consume apa curata, fara bacterii, fara a fi nevoie de turbine si filtre industriale. La final, pentru ca „mananci, bei, mesteci un anumit brand care produce guma de mestecat” trebuie sa iti cureti dintii. Guma de mestecat din comert nu prea isi face treaba asa cum se spune prin reclame, insa una aparuta recent si testata, cu un continut semnificativ de xylitol, are grija de intreaga gura-gingie, dinti, iar efectul sau dureaza pana la 12, 24 de ore. Seara, dupa gratarel si jocuri in aer liber, ne spalam bine la dus cu cat de multa apa putem, dar si energia folosita la producerea ei.

Risipa poate fi stopata, sa stiti, cu un sistem tip dus care curata apa folosita de impuritati si substante chimice si o rebaga in sistemul dusului-consum redus de curent si apa, asadar. Inainte de a te culca, trebuie sa iti incarci telefonul. Ca sa nu mai tragi curent din retea, nu ar fi bine sa incarci dispozitivul cu un curent produs chiar de tine. Da, este posibil, exista tehnologie viabila la ora asta care permite fabricarea unor materiale care se folosesc de caldura pe care corpul tau o emana constant pentru a produce „energie eco”. Si uite asa, putem fi eco de dimineata pana seara.

Comentarii