În căutare de bibliotecă

Pentru mine vacanţa a început abia de câteva zile. Asta pentru că până acum am fost ocupată cu tot felul de treburi. Mi se pare ciudat să-i aud pe unii cum zic că vacanţa e aproape pe sfârşite. Totuşi să nu fim pesimişti.Mai avem două luni.Eu cel puţin.Voi nu ştiu.

Aşadar, dacă tot mai am două luni libere m-am gândit că aş avea timp să citesc şi câteva cărţi.De titluri nu duc lipsă.E o listă lungă care aşteaptă.

Bani n-am. Aşa că librăriile cad. Mai rămân bibliotecile.

Pentru început m-am gândit la biblioteca din satul meu.N-am mai fost pe acolo de patru ani şi nu ştiam dacă mai există. Vestea bună e că încă mai funcţiona.Veştile rele … sunt multe.Pe bibliotecară o găseşti rar pe acolo. Foarte rar.

Am auzit că mai avea şi la primărie ceva funcţie şi trebuia să fie acolo mai mult timp.Şi-a făcut timp pentru mine vreo 5 minute. Vroiam o carte de Paler, orice.N-avea. Am întrebat dacă are ceva de Dostoievski.N-avea.Mă gândeam însă că o să găsesc totuşi ceva dacă îmi arunc privirea printre rafturile de cărţi vechi.Aveam impresia că nu era nici o carte în plus faţă de acum patru ani.Bibliotecara m-a anunţat că nu are tot timpul la dispoziţie ca să stea după mine şi că are de lucru la primărie.Ok.Am plecat fără nici o carte. Da, da e criză. Dacă punem aceeaşi persoană pe două posturi facem economie.Bravo.

Mă gândeam la cel mai apropiat oraş.În ultimii ani de acolo îmi luam cărţile.Nu era extraordinară şi de multe ori nu găseam cărţile care le vroiam dar tot timul găseam ceva care să mă mulţumească.Nici n-am ajuns să intru şi mă întâmpină bibliotecara. Îmi zice că fac inventar.Asta e, se mai întâmplă. Am întrebat totuşi când o să se deschidă.Din toamnă. Păi bine… până în toamnă?Ce faceţi până atunci?Luaţi câte o carte în fiecare zi?

Ajung la întrebarea care a pus-o  Caragiale dar nu “Eu cu cine votez ?” ci “Eu ce citesc?”

Noroc că cunosc persoane care s-au abonat la ziare.Cu tot cu cărţi. Şi aşa îmi vizitez eu neamurile o dată la două săptămâni şi mă întorc cu braţul de cărţi. :)

Şi mai sunt şi cărţile online. Tot o scot eu la capăt cumva

Comentarii