Ocaziile speciale si copiii

O sarbatoare sau o sarbatorire reprezinta un motiv de bucurie si cateva momente de distractie. La majoritatea sunt prezenti si copii, si-i ador pe cei imbracati frumos. Paste sau Craciun, nunta sau botez, aniversarea cuiva apropiat sau serbare scolara – ocazii minunate cand ne imbracam copiii mai elegant, mai ingrijit, atenti la asortarea armonioasa a hainutelor cu incaltamintea pentru copii.

Si am convingerea ca, cu cat parintii sunt mai pretentiosi si mai sofisticati in alegerea vestimentatiei personale, cu atat si copiii lor vor fi imbracati mai sic. Un aspect pozitiv in educarea lor, pentru ca asa cum invata sa se imbrace si sa se asorteze de mici, tot asa vor reusi la maturitate sa aiba un aspect vestimentar ingrijit.

Am vazut si exceptii nefericite. Mare sarbatoare-mare, parintii gatiti „la doua ace”, iar copiii lor cu hainutele ca pe maidan. Da, blugii sunt practici si minunati, dar nu, nu sunt potriviti la o nunta! Da, tricoul cu Micky Mouse este haios, dar nu, nu e potrivit la Revelion. Si adidasii aia in multe culori sunt cool, dar lasati-i acasa la o serbare. Magazinele pentru copii abunda de articole potrivite pentru astfel de ocazii, trebuie doar sa decizi din timp ce va purta copilul tau la urmatoarea ocazie speciala. Pentru ca, pe langa un pantalon sau rochie, camasa si pantofi, puteti alege accesorii ce dau farmec oricarei tinute: un papion, bretele, cravata, fundite sau cordoane.

De ce ar trebui alese din timp? Deoarece, chiar daca masurile sunt explicit afisate, nu vrei sa risti ca o tinuta speciala sa-i vina stramb si ai posibilitatea sa schimbi hainutele sau incaltamintea nepotrivite in termen de o luna.

Ocaziile speciale nu-s in fiecare zi (ca de-astea-s speciale!) si-atunci de ce sa nu le onoram imbracandu-ne copiii cu hainute si incaltaminte elegante, frumoase, cu stil? Magazinul Pantofiorul Fermecat poate fi vizitat facand: click aici.

Vrei sa ai mereu paine calda pe masa facuta de tine?

Cand mergem la bunici unul dintre delicioasele bucate pe care acestia ni le aseaza in fata cu atata bucurie e painea de casa. Cu un gust deosebit si fara nici un fel de aditiv, painea facuta la tara, la cuptor sau la vatra intrece painea de la supermarket atat la gust, cat si la consistenta. Dar pentru ca nu avem cum sa ne ducem mereu la tara si nici nu putem sa-i punem mereu pe batrani la munca, producatorii au venit cu o solutie numai buna pentru a obtine cea mai buna paine: masina de facut paine. La ora actuala se gasesc atat in offline, cat si in online, de exemplu pe pricezebra, un site cu cele mai noi oferte si review-uri la produsele de top.


Spre deosebire de painea facuta in fabrici, plina de conservanti si E-uri, pana facuta la o masina speciala, chiar acasa, cu faina, drojdie si putin ulei poate, painea de casa este mai densa, mai sanatoasa, se poate mentine proaspata natural, dar nu mai mult de trei sau patru zile. Avantajul achizitionarii unei masini de paine din oferta prezentata pe pricezebra tine de posibilitatea pregatirii de pizza sau alte preparate pe baza de coca, chiar covrigi. Aparatele sunt usor de folosit, au setari care scurteaza timpul de lucru, coacerea are loc la temperaturi potrivite pentru o paine frumos rumenita si foarte buna la gust, usor crocanta la suprafata. Masinile de facut paine sunt usoare, au forme diferite dar seamana mult cu un cuptor cu microunde, se pot pune oriunde in bucatarie, se intretin usor, au piese rezistente si sunt foarte precise in orice proces de gatire. Cuva este din inox, nu se lipeste nimic de ea, nu se arde painea sau alte preparate facute la masina, iar geamul transparent securizat permite controlul total asupra coacerii.

Afisajul electronic e simplu de operat, izolarea termica e perfecta, capacul se inchide etans, programele rapide pentru paine, cele pentru paste si pentru baghete ori chifle fiind de nelipsit de pe majoritatea modelelor vandute online. Si capacitatea de coacere impresioneaza, putand sa facem paine de pana la un kilogram, la fel si consumul de energie electrica, destul de mic pentru cate poate face un astfel de aparat.

Fenomene legate de gandire care ne pot determina sa luam decizii gresite

Dominatie asimetrica si efectul momelii. Daca esti pus in fata unei alegeri intre trei lucruri, starea ta materiala are mai putin de-a face cu opinia actuala a ta si cu alegerea si mai degraba cu ceea ce nu alegi. Cand s-a dorit sa se expuna un punct de vedere vizavi de trei candidati la alegeri, Washington Post a inceput sa analizeze oamenii in functie de efectul momelii.

Doi candidati la alegeri, care sunt si in primele locuri la alegeri, primul tur, sunt atrasi de a se napusti asupra unui alt treilea si a iesi in fata cu orice pret, decat sa se lupte intre ei. Insa efectul acesta nu se aplica doar in alegeri. Sa zicem ca alegem intre doua restaurante. Unul are mancare foarte buna, insa e foarte departe. Altul e aproape, dar mancarea nu prea e buna. Este foarte greu de ales pana cand avem si a treia optiune, un restaurant cu mancare jalnica, dar la distanta aproximativ egala de ambele restaurante. Perspectiva se schimba asadar daca luam in considerare si varianta a treia. La inceput ne intrebam daca ne pasa de calitatea mancarii sau de distanta parcursa. Apoi, dupa ce vine a treia varianta, ne intrebam care restaurant il bate pe care, si alegerea finala e restaurantul cel mai apropiat, care are mancare mai buna decat restaurantul aflat la distanta egala de restul si e mai convenabil decat cel aflat la distanta. De aceea a treia optiune nu are niciodata impactul pe care noi il estimam. Cand avem de ales intre doua variante, a treia e folosita pentru a masura pe cele doua in termeni de eficienta si calitate.

Ca urmare, facem alegeri bazate pe optiuni si nu pe ce credem, pe ce e mai rational. Fara a treia optiune poate ne-am fi dus la distanta mai mare pentru mancare de calitate…

Cum poti eficientiza depozitarea alimentelor congelate cu modele noi de combine frigorifice?

Noile tehnologii au adus o multime de beneficii si in categoria de produse cea mai cautata din orice magazin online: electrocasnice. Peste tot observam deja tot mai multe modele de aparate frigorifice cu functii suplimentare despre care nici nu se vorbea acum cativa ani, depozitarea e mai simpla, mai eficienta si mult mai sigura decat inainte. La combinele frigorifice, de exemplu, avem deja 2 compresoare chiar si la tipurile mai ieftine, avem sisteme de racire cu randament crescut tip no frost, gheata a fost inlocuita de compusi speciali, iar agentul de racire a devenit din ce in ce mai bun si mai usor de utilizat.

Modelele noi de combine permit depozitarea unui volum mai mare de alimente, aranjarea si sortarea lor este mai simpla, curatarea nu mai e necesara, unele au si autocuratare, autodezghetare, se pot igieniza de la sine prin metode revolutionare cu diverse particule bazate pe minerale si substante aseptice. Un alt avantaj al noilor combine este dat si de marimea lor mult mai mica, stilul compact neafectand spatiul alocat depozitarii. Inchiderea lor este mai buna decat a congelatoarelor, nu exista pierderi de agent de racire, controlul temperaturii e de cele mai multe ori digitalizat complet, se pot ajusta temperaturi intermediare in diverse compartimente, sertare.

In afara de aceste aspecte, mai vorbim si de un consum redus de energie, posibilitatea functionarii fara curent chiar si 48 de ore daca exista o intrerupere a energiei electrice, un nivel al zgomotului emis mic si un aspect estetic placut, usor de integrat in orice decor. Tehnologia nu a facuta decat sa duca la un alt nivel congelarea si modul in care sunt gestionate sarcinile pe care le are de indeplinit o combina, urmand ca pe viitor, functiile si caracteristicile tehnice sa fie din ce in ce mai complexe si mai simplu de utilizat.

Eu - in mine

"Cu mine se petrece ceva. O viaţă de om." Marin Sorescu

Piatra naturala – 5 mituri demascate

Piatra naturala este un material de contructie obtinut prin fasonare mecanica sau manuala a rocilor. Piatra naturala poarta amprenta mediului din care provine, regasindu-se intr-o multitudine de culori, in functie de tipul sedimentelor din care este formata. Ea este folosita ca material de constructie, ca materie prima pentru sculpturi sau decoratiuni interioare si exterioare, inca din antichitate.

Tipuri de piatra naturala:
  • Granit 
  • Calcar 
  • Marmura 
  • Travertin 
  • Ardezie 
  • Onix 
  • Mozaic 

5 mituri demascate despre piatra naturala 

Mitul nr. 1 - Piatra naturala necesita intretinere foarte solicitanta
De fapt, e un fapt dovedit ca piatra naturala necesita foarte putina intretinere. Exista mai multe optiuni simple de curatare a piatrei naturale. Putin sapun non-ionic si apa distilata este tot ce ai nevoie pentru a curata in mod corespunzator marmura sau orice alt tip de piatra naturala.

Mitul nr. 2 - Otetul este cea mai buna solutie pentru curatarea oricarei suprafete In realitate, daca ai blaturi, glafuri, trepte din piatra naturala in casa ta, unul dintre principalul lucru pe care trebuie sa nu-l faci este sa le cureti cu otet. Atunci cand vine in contact cu acizii, precum otetul, piatra poate suferi daune foarte mari.

Mitul nr. 3 - Suprafetele din piatra naturala pot fi deteriorate datorita caldurii De fapt, orice suprafata din piatra naturala este extrem de rezistenta la un nivel foarte ridicat de caldura. Prin urmare, poti folosi blatul de bucatarie pentru a muta recipiente calde, fara griji.

Mitul nr. 4 - Marmura nu este ideala pentru bucatarii

De fapt, desi marmura a atins o popularitate de neegalat, atunci cand vine vorba sa o folosesti in bucatarie, oamenii sunt inca sceptici. Exista cateva motive care antreneaza aceasta frica, cum ar fi ca marmura este mai moale si se poate pata mai usor. Nu exista motiv de ingrijorare. Marmura este rezistenta, poate face cu brio in bucatarie, pe post de blat. In plus, bucataria ta nu a aratat niciodata mai elegant.


Mitul nr. 5 - Piatra naturala este prea scumpa 

In realitate, fara indoiala, unele produse din piatra naturala, pot fi mai scumpe. Insa, nu este o regula generala. Poti gasi piatra naturala la preturi foarte bune. Fiecare tip de piatra naturala are caracteristicile si avantajele sale. Un lucru este sigur: piatra naturala ofera, pe langa aspectul estetic foarte atragator, si un confort extraordinar si un stil unic.

Ce asteptari sa avem cand practicam reflexologia

Inainte de a incepe actiunea asupra picioarelor este bine sa stim la ce trebuie sa ne asteptam. Aceia dintre dumneavoastra care nu au trecut niciodata printr-o sedinta de reflexologie ar putea avea o multime de intrebari. Pentru a putea raspunde acestor intrebari, va voi supune unei sedinte imaginare de reflexologie, apoi vom discuta despre sensibilitatea si despre reactiile care le-ati putea avea. Urmeaza un exemplu al lucrurilor pe care le-ati simti daca ati vei la mine pentru o sedinta de reflexologie.

Intrati in casa ori in biroul reflexologului si sunteti primit calduros. Va descaltati, va asezati itr-un scaunel comod si va dati jos ciorapii. Se aude o muzica linistita. Va asezati picioarele pe un scaunel special care are o perna deasupra. Reflexologul incepe cu un tratament general al piciorului drept care va este invartit, intins, scuturat, indoit, frecat si mangaiat. Treptat acestea vi se va incalzii si se va relaxa, intrucat este stimulata circulatia sangelui. Dupa cateva minute de aplicarre a unor tehnici de relaxare, incepe sedinta propriu-zisa. Refloxologul va incurajeaza sa va manifestati deschis reactiile la tratamentul la care vati fi supus si, in primul rand, sa-i dati de stire ori de cate ori simtiti vreo zona sensibila la nivelul labei piciorului. Cu o miscare meticuloasa de plimbare apasata a degetelor, reflexologul va urmari fiecare reflex de pe suprafata piciorului.

Terapeutul incepe cu degetul dumneavoastra mare, unde sunt localizate reflexe corespunzatoare capului, gatului si fiecarei glande aflate la nivelul corpului. Degetul mare al piciorului este acoperit in intregime de aceste miscari inainte de a se trece la cele mici. Sunt atinse pernitele tuturor degetelor piciorului drept, dupa care zonele curburii de la o parte a piciorului la cealalta. Dupa ce reflexologul si-a plimbat degetele pe intreaga suprafata a talpii, este tratat calcaiul. Acum terapeutul urmareste reflexul coloanei vertebrale, care se intinde de la degetul mare la calcai, in punctul de intalnire a talpii cu partile laterale ale piciorului.

Apoi sunt acoperite acestea din urma: zonele aflate la nivelul gleznei, in jurul acesteia si in spatele sau. Dupa aceea este vizata partea de sus a piciorului pana cand toate zonele au fost acoperite.